The Official Division XIX Site

Talvisota -blogi

Tämä blogi on pyhitetty Sampan omakohtaisille muisteloille ”Talvisota”- työnimisen levyn teosta. Levyn julkaisu tapahtuu vuoden 2015 puolella, ainakin toivottavasti. Edellisen ”Iisakin kirkko” -tekeleen kanssa kamppailtiin neljä pitkää ja ankaraa vuotta ennenkuin levy oli julkaisukunnossa. Toivottavasti tässä projektissa ei mene yhtä kauaa…

 

 7.1.2015 Oksettaa

Ei vittu voi kestää… jätkät on taas muninu kaks vuotta levynteon kanssa ja ei vieläkään ole valmista. Syksyn aikana saatiin puhallettua voksit talteen puoltatoista biisiä lukuunottamatta. Nyt alkaa armoton edittiprosessi alkaen komppikitaroista ja osittain kesken olevista rumpuediteistä. Pää petti tämän homman kanssa jo vuosi sitten joten mitään menetettävää ei enää ole. Nyt tehhään vaan valmista ja se on siinä. Olo on kun synnytyslaitoksella. Tuskaa, hikeä, huutoa ja kovaa pusertamista.

 

9.7.2014 Kaikennäköstä

Peten vaatekomerossa on karjaheltu hiki päässä siihen malliin, että jotakin valmistakin on saatu vokaalien osalta talteen. Paljon aikaa käytettiin erilaisen lähtösaundin hakemiseen nimenomaan laulajan päästä ja omasta mielestäni tultiin kyllä helvetin hyvään lopputulokseen. Tämä on myös varmistettu miksausstudiossa asti, jossa ensimmäinen biisi on tällä hetkellä alkuintroa vaille miksattu. Loppumiksit tehdään tämän levyn osalta SF sound studiolla  Kimmo Perkkiön toimesta. Koneellani soi tällä hetkellä miksausversio 3 tästä ensimmäisestä valmistuvasta biisistä ja täytyy sanoa, että tämän bändin historiassa ei näin timanttisia pro-tason saundeja ole vielä kuultu. Aikamoista. 16 vuotta siihen meni.

 

12.1.2014 Timpan äänitykset alkaa olla paketissa

Tämä sunnuntaipäivä vierähti rattoisasti Reijolalaisessa sementtiputkassa jätkien kanssa. Timpan liidit ja pari clean-juttua saatiin talteen ja nyt kitaraosastossa on enää jäljellä akustisella kitaralla väännettäviä ”mausteita”, jotka äänitetään Peten uudessa äänittämössä jossain vaiheessa. Itse äänitykset meni jälleen kerran mukavan leppoisasti. Timpan saundeja arvottiin Peaveyn rockmaster-Engl 530 akselilla joista lopuksi päädyttiiin käyttämään pelkästään Englin saundeja. Muistelin että modatussa rockmasterissa olis ollu helkkarin hyvät cleanit mutta ainakin tällä kertaa Engl vei voiton myös clean-soundeillaan. Eipä siinä. Videoklipissä Englin särökanava, Mesaboogien 295 simulclass pääte ja Mesan 2×12 kaappi.

 

4.1.2014 Voten liidit lähti purkittumaan

On se perkele. Yli vuos meni taas päkertäessä eikä äänitykset oo vieläkään valmiit. No, kyllä se joskus valamistuu. Nyt saatiin Voten soolot talteen, vaikka vehkeistä mainaskin loppua resoluutiot kesken Voten sairaan nopeitten tilujen kanssa. No, kamat kesti ja niin miehetkin. Huomenna homma jatkuu ja näitten äänitysten kunniaks käyn muuten korkkaamassa Mantan pitsalistan, möms.

 

18.7.2013 Edistymistä tapahtuu

Komppikitarat saatiin jo aikaa sitten talletettua ja bassotkin ovat nyt melko äskettäin saatu työstettyä purkkiin asti. Hitaasti mutta varmasti levynteko edistyy. Edellisen postauksen ”tänä keväänä valmista” -hehkutus oli ehkä hieman yli-innokas mutta tänä vuonna se joka tapauksessa posautetaan pihalle kun tuli kerran luvattuakin näin. On tuossa jo kiva pinkka uusia riffejäkin odottamassa joista on mukava päästä vääntämään uusia biisejä. Kamahomoille tiedoksi: käytin äänityksissä Warvickin red line -sarjan kieliä (ovh n. 15€/satsi) jotka olivat olleet bassoni kaulalla jo parisen vuotta. Tulipa melko pyöreä saundi. Eipähän yläpäät kolise, ei. Muuten kolisee kyllä -sopivasti. Kevään aikana synavelhomme Pete ja liidikitaristimme Vote olivat täystyöllistettyjä toisen ”bändimme” ep:n teon syövereissä, joka julkastiinkin nettijulkaisuna tänä päivänä. Käykääpä kuuntelemassa. On oikeesti hyvää kamaa: http://soundcloud.com/burnclear. Alla olevassa klipissä Samppa paukuttaa bassoja narulle ja puhuu välillä tuntematonta basistikieltä.

 

5.1.2013 Timpan vuoro.

Komppihommissa jatketaan. Voten kompit saatiinkin jo valmiiksi. Perkeles mitkä saundit hierottiin Timpalle – huhhuh – Englin etunen ja Mesan 295 antaa semmosta kyytiä viisseiskoille että moro. Aikataulukin näyttää hiton hyvältä sikälti että tää kiekko saadaan ulostettua varmasti tänä keväänä. Jeah! Iisakin kirkosta menikin, mitä, kuus vai seihtemän vuotta? Nooh, eipähän oo ainakaan hosuttu.

 

timppa_kitaraaanitykset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.12.2012 Homma jatkuu.

Kannut saatiin paketoitua nätisti joulun alla ja nyt äänitykset jatkuvat komppikitaraosaston äänityksillä. Vote sai kunnian aloittaa urakan ja eilisiltana saundien pyörittelyn jälkeen talteen saatiinkin jo viiden biisin kompit. Tänään purkitetaan loput Voten kompeista ja sitten päästäänkin harjottelemaan uutta vuotta muutaman pilsnerin voimalla. Pshihhhh!

vote_kitaraaanitykset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21.11.2012 Rumpuäänitykset käynnissä

Noin, saatiin homma oikeesti alkuun. Muutama biisi on jo rumpujen osalta tallessa. Jes!

 

26.10.2012 Kitarakamojen testauspäivä

Mesan kuappi. On se kyllä helevetin hyvä saundinen vehje. No, niin on kummatkin marsutkin. No minkähän näistä nyt sitten käyttäis vai mikittäiskö kaikki? Plugarit ainakin voi heittää suoraan roskikseen, sen verran tymäkkää jyräsaundia lähtee näistä vehkeistä. Vedettiin narulle monenlaista vaihtoehtoa ja lopullinen päätös kitarakamoista tehdään ennen varsinaisten kitaraäänitysten alkua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.10.2012 Rumpukaluston kasausta

Muutaman tunnin rakentelun jälkeen meillä oli kasassa hybridirummut, johon taivuteltiin sähköpannujen lisäksi oikea virveli ja pellit. Normipeltien lisänä on vielä haastetta lisäämässä pari konepeltiä keulilla. Osaakohan näillä vehkeillä soittaa Erkkikään? Noh, vedettiin yhdet treenit läpi tuolla setupilla ja kyllähän ne biisit vielä sieltä samoiksi tunnisti, ainakin melkein.

rumpu_rakennus